Signum Axeby
– med omsorg om detaljerna

Vi balanserar kvalitet, funktion och design och utvecklar småskaliga projekt, från minsta bostadsrätts­förening till koncept med specifik inriktning.

Med hänsyn till platsen, dess natur, människor och omgivande bebyggelse, gestaltar och bygger vi våra bostäder. Vi vill driva en positiv samhällsutveckling och skapa trygg och stolt hemkänsla. VÄLKOMMEN HEM!

Parkvillorna – Ingareds Höjd – Övre Parkvillan

Om Axeby

Vi som startat och driver Axeby är Henrik Persson Hvarfner, arkitekt, byggare och bostadsutvecklare och Anna Hvarfner, ekonom och projektledare. Vid vår sida har vi många, kompetenta samarbetspartners som gör att vi klarar av allt det som krävs för att skapa fina bostäder i sköna lägen.

Henrik sammanfattar: ”Jag har spenderat mitt yrkesverksamma liv inom fastighets- och bostadsutveckling. På 1980-talet jobbade jag med kommersiella fastigheter i New York. På 1990-talet utbildade jag mig till arkitekt vid Chalmers. 1997 startade jag det lokala företaget Alingsås Trähus med målet att rita och bygga riktigt fina villor i Alingsås med omnejd. Med duktiga, anställda hantverkare byggde vi ett stort antal villor i lösvirke på totalentreprenad till fast pris under en tioårsperiod i Västsverige. Det jag lärde mig då var att verkligen lyssna på kunden och att varsamt balansera drömmar mot ekonomi för att kunna nå god kvalitet i genomförandet.”

Alingsås Trähus köptes in av Peab 2009. Henrik blev då rikstäckande utvecklingschef för Peabs småhusverksamhet.

2016 fick Henrik uppdraget att som Stadsutvecklingschef för Älvstaden i Göteborg – Nordens största stadsutvecklingsprojekt – samordna den stora, pågående omdaningen av alla områden runt Göta Älv.

Under åren i rikstäckande och omfångsrika roller har viljan sakta men säkert vuxit fram att återigen få jobba mer småskaligt, mer projektinriktat, mer personligt. Därför driver Henrik nu företaget Axeby ihop med sin hustru Anna.

Syftet är att kunna arbeta kreativt, konkret och eftertänksamt. ”Hellre lite mindre och lite bättre,” säger de.

Målet är att utveckla och genomföra småskaliga bostadsprojekt med 10-30 lägenheter, att skapa miljöer som kan ge livskvalitet för de boende, att lämna positiva avtryck i form av genomarbetad arkitektur med välplanerade bostäder och att bidra till en god samhällsutveckling i stort.

Företaget har sin bas i Alingsås – en vacker trästad i en välmående kommun med drygt 40 000 invånare.

Integritetspolicy

I enlighet med GDPR: vi sparar endast dina uppgifter, namn, mobilnummer och mailadress för att vi ska kunna nå varandra i samband med bostadsfrågor. Dina personuppgifter når aldrig tredje part.